Nyateism

Nyateism

Nyateismen är en religionskritisk rörelse som försöker minska tolleransen mot religion i samhället. En av de mest kända nyateisterna är Richard Dawkins, professor i Oxford. Dawkins debatterar ofta och gärna mot religion, han har skrivit ett antal böcker i ämnet, och han intervjuas ofta.


När jag först lyssnade på honom och läste hans texter blev jag ledsen. Han förlöjligar och försöker motbevisa existensen av vår fantastiska Gud som ja ghar en personlig relation med. Jag visste ju att han har fel, men jag kunde inte sätta ord på det som någon annan skulle kunna ta till sig.


Efter hand har jag dock studerat hans argumentation mer noggrannt och förstått vad som inte stämmer och lärt mig att argumentera mot hans påståenden (Apologetik). 


I underrubrikerna till höger har jag valt ut ett par Youtube-länkar där Dawkins uttalar sig, och på ett strukturerat sätt lämnat mina motargument.


Jag hoppas att detta material hjälper dig att upptäcka några av de vanligaste argumenten mot Guds existens och försvara tron mot dem, och visa att det faktiskt är rationellt och vettigt att inte bara tro på vår herre Jesus, utan också att överlåta sig till Honom.