Jennifer

Jennifer, 18 år

Hej


Mitt namn är Jennifer och jag tänkte dela med mig om mitt vittnesbörd. Jag växte inte upp med troende föräldrar. Jesus var ju något jag fick höra om i skolan oftast,även om jag inte hade några bevis på att han fanns så var jag ju aldrig säker om han fanns jag hade ingen stor tro som liten det kom väll senare runt 13 års åldern. Jag tänkte ofta för mig själv varför visar inte Gud sig? Om det finns en Gud varför händer det så onda saker?


I mina unga ålder ville jag oftast passa in och det är väldigt jobbigt när man är ung och har press på sig att passa in. Det var väldigt mycket drama här och där som gjorde mig deprimerad ett tag. Då var jag tvungen att byta skola träffade andra och hamnade i ett ganska dåligt umgänge. När jag var runt 14-17 festade jag väldigt mycket det fanns ju inte något större på den tiden. Det var kul att va full kanske några gånger men sen var det som en cirkel att dricka sig full helg efter helg. Dåliga saker kunde hända sådant som bråk.


Vad jag märkte med tiden var att människor dricker sig full oftast för att dämpa sina sorger. Och jag tänkte för mig själv vad är det för liv att leva såhär? Att vara full om och om igen, är det såhär jag ska leva resten av mitt liv? Nej tack tänkte jag. Jag tänkte på en dröm jag hade en gång då jag frågade i drömmen att om Gud finns kan du visa dig? Då kom ett ljus på mig och jag kunde känna en otrolig fin känsla jag aldrig kännt förut som att en stråle lyste på mig, jag vaknade upp och tänkte vad var detta? Kan det ha varit Gud eller inbillar jag mig. Ett tag efter får jag höra att min pappa som aldrig har trott på Gud börjar prata om att han har haft en dröm om Gud,  pappa sa att Jesus är Guds son och att dem dödade honom för att dem inte trodde på honom, han sa också att Gud sa att han ville att min pappa skulle gifta sig och leda folk till kristendomen. Jättekonstigt tänkte jag, min pappa som har varit atheist i hela sitt liv börjar snacka om Gud.


Så efter all drickande tröttnade jag grovt på min livsstil och tänkte men juste min dröm jag hade och juste min pappas dröm som han hade, det måste finnas en Gud! Så jag började desprat söka på YouTube hur man blev kristen. Det tog ett tag för mig att förstå hur allt fungerar, jag gav upp mitt gamla liv. Idag är jag utan alkohol och mår extremt bra. Det är som att jag är pånyttfödd. Jesus har tagit bort en hel del mörker i mig. Jag är tacksam för vad han gjort för mig nu vet jag att Jesus är vägen, sanningen och livet.


 

Ty den som vill rädda sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min och för evangeliets skull, han skall rädda det.

Mark 8:35